Ukraina presidendiks pürgiv opositsionäär kohtus Moskvas Medvedeviga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedevi ja Juri Boiko (keskel) kohtumine.
Dmitri Medvedevi ja Juri Boiko (keskel) kohtumine. Foto: Jekaterina Štšukina/Scanpix

Ukraina presidendiks pürgiv opositsionäär Juri Boiko kohtus reedel Moskvas Vene peaministri Dmitri Medvedeviga ja arutas temaga gaasitarneid.

Opositsioonibloki presidendikandidaat Boiko jääb 31. märtsi presidendivalimiste eel arvamusküsitlustes koomik Volodõmõr Zelenskist, ekspeaminister Julia Tõmošenkost ja praegusest riigipeast Petro Porošenkost kaugele maha. 

Boiko ütles Ukraina televisioonis otseülekandes näidatud kohtumisel Medvedeviga, et sooviks, et Ukraina jätkaks gaasi ostmist Venemaalt, sest see hoiaks ära ukrainlaste kommunaalarvete hüppelise tõusu. 

Boiko külastas Moskvat koos teise opositsioonipoliitiku Viktor Medvedtšukiga. Nad kohutsid Medvedevi ja Vene riikliku gaasikontserni Gazprom juhi Aleksei Milleriga. 

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas reede õhtul, et annab õigusliku hinnangu «nende visiidile agressorriigi ühe juhi juurde ja nende avaldustele». 

Ukraina läänemeelsed poliitikud Venemaad kui agressorriiki ei külasta.

Ukraina eelmise, Kremli-meelse presidendi Viktor Janukovõtši erakonda Regioonide Partei kuulunud Boiko on avalikult venemeelsete vaadetega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles