Spikker: millised tulemused viivad Rapla, Pärnu ja Kalev/TLÜ play-offi?

Ville Arike
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/TLÜ peatreener Martin Müürsepp.
Kalev/TLÜ peatreener Martin Müürsepp. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Täna peetaske Eesti-Läti korvpalliliigas põhiturniiri viimased mängud ja selguvad kõik veerandfinalistid. Lahtised on kaks viimast kohta, neile võib jõuda veel neli meeskonda.

Kõige "lihtsam" seis on Jurmalaga, kel on koos 13 võitu ja kõik mängud peetud. Teisalt sattusid nad eilse 89:95 kaotusega Tartu Ülikoolile raskeimasse seisu, sest jääb üle ainult küüsi närida ja teistele loota. Kui Rapla Avis Utilitas alistab võõrsil Läti Ülikooli ja Pärnu Sadam samuti võõrsil Tallinna Kalev/TLÜ, langebki Jurmala üheksandaks.

Nimelt koguvad Rapla, Pärnu ja Jurmala sel juhul võrdselt 13 võitu ning omavaheliste mängude korvide vahe (võidud.kaotused kõigil 2:2) reastaks nad toodud järjekorras. See ongi ainuke variant, kuidas Jurmala saaks marjamaalt eemale jääda.

Kõik on enda teha Kalev/TLÜ-l ja Pärnul. Nende omavaheline mäng algab kell 17 Sõle spordihoones ning võit viib ükskõik kumma edasi ja kaotus jätab play-offi ukse taha.

Rapla peab esikaheksasse jõudmiseks aga igal juhul alistama Läti Ülikooli ja seejärel lootma ka pärnakate peale. Kui võidab Kalev/TLÜ, pääsevad kolme 13 võitu koguva meeskonna surnud ringis edasi nemad koos Jurmalaga ning jätavad Rapla ukse taha (Jurmalal on omavaheliste mängude võidud-kaotused 3:1, Kalevil 2:2, Raplal 1:3).

Enne tänaseid mänge on selged juba kaks play-offi paari: kokku lähevad põhiturniiri kolmas ja kuues ehk BC Kalev/Cramo - Tartu Ülikool ning neljas ja viies ehk Ogre ja TalTech. Põhiturniiri võitja Ventspils läheb kokku 8. ning teiseks tulnud Riia VEF 7. koha saajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles