Kateldeta katlamaja ootab lammutajat

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu tänava äärde endise keskkatlamaja asemele on kavas ehitada äri- ja elamulinnak koos spaa ja hotelliga.
Turu tänava äärde endise keskkatlamaja asemele on kavas ehitada äri- ja elamulinnak koos spaa ja hotelliga. Foto: Kristjan Teedema

«On rõõmustav ja tervitatav, et volikogu algatas katlamaja kvartali detailplaneeringu,» ütles kõnealust ala arendava Giga Investeeringud OÜ tegevjuht Indrek Jakobsoo.

Linnapildi muutusi siiski veel oodata pole. «Juba planeeringu algatamine oli väga pikk protsess, selleks kulus oma üheksa kuud,» märkis Indrek Jakobsoo. «Selle detailplaneeringu koostamiseks ja kehtestamiseks kulub vähemalt aasta.»

Kesklinna külje all Turu ja Väike-Turu tänava ning Emajõe vahel paikneva planeeringuala suurus on ligi 3,2 hektarit.

Vanast jäävad sel alal alles vaid kõrge korsten ja jõe ääres asuv raudtee estakaad. Planeeringuvõistluse võidutöö järgi peaks krundi kesklinnapoolsele osale tulema kuuekorruseline elu- ja ärilinnak, keskele hotell ja spaa, kaguossa ühekorruseline kaubandushoone ning Emajõe äärde Väike-Turu tänavat Lina tänavaga ühendav tänav ja kaldapromenaad. Kavandatud on ka kergliiklusteed, krundipiirete ja avaparklate rajamine pole lubatud, parkimine tuleb hoonete sisse. Vähemalt kümme protsenti alast peab olema kõrghaljastatud, säilitades seejuures võimalikult palju olemasolevaid puid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles