REPORTAAŽ. Pariisi politsei rangemad meetmed ohjeldasid kollavestide mäsu (6)

Erik Tikan
, videooperaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24.03.2019. Tallinn. Kollavestide meeleavaldus märtsis2. FOTO: ERIK TIKAN/ Postimees grupp FOTO: Erik Tikan
24.03.2019. Tallinn. Kollavestide meeleavaldus märtsis2. FOTO: ERIK TIKAN/ Postimees grupp FOTO: Erik Tikan Foto: Erik Tikan

Kui ma laupäeval umbes kella kümne ajal hommikul Prantsusmaal Pariisis Champs-Élysées’ piirkonnas kollaveste jahtisin, otsiti mind esimese tunni jooksul neli korda läbi.

Detsembris juhtus seda vaid korra, ent kotis olev kiiver, kaitseprillid ja respiraator siis veel probleeme ei tekitanud. Kuulnud, et kollavestide kogunemine toimub Eiffeli torni lähistel, Trocadéro väljakul, seadsin sammud sinna. Kohale jõudes nägin seal sadakonda rahumeelset demonstranti.

Suurem marss toimus Montmartre’i piirkonnas kuhu tuli sõita metrooga. Metroojaama sissepääsu juures otsisid politseid läbi kõik, kes vähegi kahtlased näisid. Möödusin viieliikmelisest poistekambast, kes kõik oma seljakottide sisu politseile ette näitasid. Kui piletit ostsin, ilmusid ei kusagilt välja viis erariietes politseid, kes ühe kahtlusaluse nurka surusid ja vahistasid.

Jõudes Montmartre’ linnaossa, leidsin eest tuhandeid kollaveste, kes suhteliselt rahumeelselt Sacré-Cœuri katedraali juurde marssisid. Seal lehvitati lippe ja karjuti loosungeid.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles