Tunnelitest välja ilmunud terroristid andsid Süürias alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDJ võitlejad Baghuzis.
SDJ võitlejad Baghuzis. Foto: Delil Souleiman / AFP / Scanpix

Äärmusrühmituse ISIS džihadistid ilmusid eile välja tunnelitest, et alistuda Süüria idaosas USA toetatud jõududele, ütles kurdide kõneisik pärast teadet «kalifaadi» lõplikust purustamisest.

«Need on ISISe võitlejad, kes ilmusid täna tunnelitest ja alla andsid,» lausus kurdijõudude kõneisik Jiaker Amed nende arvu täpsustamata. AFP ajakirjanik teatas kümnetest meestest, kes väljusid džihadistide laagri alalt Baghuzi külas, ning ronisid veokitesse. 

«Mõned võivad endiselt ennast seal sees peita,» lisas Amed. Samuti hoiatas Amed ohu eest, mida kujutavad ISISe rakukesed. 

ISISe lipp Baghuzis. 
ISISe lipp Baghuzis. Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Kurdiametniku Abdel Karim Omari sõnul kujutavad ka vangistatud pühasõdalased endiselt suurt ohtu. «Seal on tuhandeid võitlejaid ning naisi ja lapsi, kes on tõsine koorem ja oht meile, aga ka rahvusvahelisele kogukonnale,» hoiatas Omar.

Süüria Demokraatlike Jõudude (SDJ) vangistatud inimeste seas on tuhandeid lapsi, kes on kasvatatud äärmusrühmituse ideoloogia vaimus. «Kuid neid ümber ei õpetata ega integreerita oma algupärastesse ühiskondadesse, on nad potentsiaalsed tulevased terroristid,» lisas Omar.

SDJ vallutas laupäeval viimase ISISe käes olnud territooriumi Baghuzi linnas, aga endiselt jätkatakse operatsioone peitu pugenud terroristide tabamiseks ning relvapeidikute avastamiseks.

SDJ võitleja Baghuzis.
SDJ võitleja Baghuzis. Foto: Ahmed Mardnli / EPA / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles