Valge Maja: Trumpil ei ole probleemi Muelleri raporti avalikustamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: ERIC BARADAT / AFP / Scanpix

USA presidendil Donald Trumpil ei oleks mingit probleemi eriprokurör Robert Muelleri uurimisraporti avalikustamisega, ütles Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders täna.

«Ma ei usu, et presidendil sellega mingit probleemi oleks,» ütles Sanders telekanalile NBC. «Ta on vägagi rõõmus, kui midagi sellest avalikuks saab, sest ta teab täpselt, mis toimus ja mis mitte ning nüüd teab seda ka ülejäänud Ameerika.»

Muelleri uurimine ei leidnud tõendeid selle kohta, et president Donald Trump oleks sooritanud kuriteo või tema kampaaniameeskond oleks teinud koostööd venelastega, teatas eile lühikeses ülevaates raportist justiitsministeerium.

Justiitsminister William Barri sõnul aga ei vabasta raport samas presidenti kuriteokahtlusest. Barri kirjast kongressile selgus, et Mueller leidis tõendeid, mis võiksid anda alust kohtuasja algatamiseks presidendi vastu seoses õigusemõistmise takistamisega, kuid pole selge, kas sellest piisab kriminaalsüüdistuse esitamiseks Trumpi vastu. 

USA esindajatekoda toetas 14. märtsil Muelleri raporti avalikustamisele kutsuvat mittesiduvat resolutsiooni häältega 420-0 ja hääletustulemus ilmestab demokraatide kontrolli all oleva koja tugevat vastuseisu vabariiklasest presidendi ja tema justiitsministri William Barri võimalikele katsetele piirata kongressi või avalikkuse ligipääsu Muelleri järeldustele.

Mueller uuris Venemaa sekkumist Ühendriikide presidendivalimistesse, Trumpi kampaaniameeskonna võimalikku kokkumängu Vene valitsusega ning seda, kas Trump takistas Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) eelmist direktorit James Comeyt vallandades õigusemõistmist.  

Muelleri prokuröride ja uurijate meeskonnalt on seni süüdistuse saanud kuus Trumpi kaastöötajat ja tippnõunikku. Ühtekokku on süüdistus esitatud rohkem kui 30 inimesele ja firmale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles