Toomas Tõniste: riigi rahandus on korras (10)

Toomas Tõniste
, rahandusminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Toomas Tõniste.
Rahandusminister Toomas Tõniste. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Vaatamata viimastel päevadel levivatele hirmujuttudele pole paanikaks mingit põhjust – Eesti riigi rahandus on korras ja anname oma parima, et see nii jääks. Hinnang toetub nii statistilistele näitajatele kui ka sõltumatute vaatlejate hinnangutele, mis meie rahanduse head seisu kinnitavad, kirjutab rahandusminister Toomas Tõniste

Rahvusvaheline reitinguagentuur Fitch tõstis mullu riigi tugevale rahandusele viidates Eesti riigireitingut. Mainekas mõttekoda Tax Foundation hindas Eesti maksusüsteemi Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) riikide hulgas 2018. aastal kõige konkurentsivõimelisemaks – seda vaatamata Eestis levinud liialdatud hirmujuttudele, nagu oleks senine maksusüsteem pea peale pööratud.

Meie maksusüsteem on jätkuvalt konkurentsivõimeline ja lihtne. Olen seisukohal, et töötavat asja ei pea parandama ja lähiaastate parim maksuplaan on maksurahu – ärme hakka mängima uute maksude ja maksumäärade tõstmisega.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles