Düsseldorfi suundunud lennuk maandus eksikombel hoopis Edinburghis (1)

Copy
Saksa lennufirma WDL Aviation lennuk.
Saksa lennufirma WDL Aviation lennuk. Foto: WDL Aviation

Lennufirmaga British Airways täna Londonist Saksamaale Düsseldorfi reisida soovinud inimesi tabas üllatus, kui maandumise järel kõlas salongis teade: «Tere tulemast Edinburghi!» 

Nimelt olid lennu dokumendid valesti edastatud, mistõttu võttis õhusõiduk Mandri-Euroopa asemel suuna hoopis Šotimaale, ilma et reisijad oleks seda teadnud.

Praeguseks on lennuk jõudnud British Airwaysi teatel Düsseldorfi. Lendu korraldas British Airwaysile teenust osutav Saksamaa firma WDL Aviation.

British Airwaysi kinnitusel püüavad nad nüüd välja selgitada, miks oli WDL esitanud vale lennuplaani.

«Me oleme palunud klientidelt vabandust häirete pärast nende reisil ning võtame nendega isiklikult ühendust,» teatas Briti lennufirma. Ettevõte ei täpsustanud, kui paljusid reisijaid eksimus puudutas.

British Airwaysi kinnitusel ei eksinud piloot teekonnal, aga kuna lennu dokumentides oli märgitud sihtkohaks Edinburgh, siis lubas lennujuhtimiskeskus asuda London City lennujaamast startinud õhusõidukil Šotimaa poole teele.

WDL teatas, et püüab tihedas koostöös ametivõimudega selgitada välja, kuidas tekkis segadus lennuplaanis. «Mitte ühelgi hetkel polnud reisijate ohutusega probleeme. Me toimetasime lennu BA3271 reisijad pärast tahtmatut vahemaandumist Edinburghis Düsseldorfi,» lisas firma.

Lennuki pardal olnud 24-aastane juhtimiskonsultant Sophie Cooke reisib töö tõttu iga nädal Londonist Düsseldorfi. Ta rääkis BBC-le, et kui piloot esimest korda teatas, et lennuk maandub Edinburghis, arvasid kõik reisijad, et tegu oli naljaga. Naine küsis lennusaatjalt, kas teade oli tõsi.

Seepeale palus lennuki meeskond tõsta käe kõigil reisijatel, kes soovisid minna Düsseldorfi. Kõik lennukis olnud tõstsid käe.

«Piloot selgitas, et tal pole aimugi, kuidas see juhtus. Tema sõnul polnud midagi sellist kunagi varem juhtunud ja meeskond püüdis välja selgitada, mida võiks ette võtta,» jutustas Cooke.

Tema sõnul oli lennuk Edinburghi maandumisrajal kaks ja pool tundi, enne kui lendas edasi Düsseldorfi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles