KOHALIK VAADE. «Nad ei peatanud meie liikmesust, me tegime seda ise!» (1)

Viktória Serdült
, ajakirjanik, Budapest
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel Budapestis toimunud rändekonverents pakkus Ungari peaministrile Viktor Orbánile taas võimaluse rääkida teemast, mis on toonud talle paljude valijate toetuse. Kuigi paar päeva varem peatas EPP tema partei Fideszi liikmesuse, ei pehmenda see eelseisvate europarlamendi valimiste eel ilmselt madjarite valitsusjuhi retoorikat.
Nädalavahetusel Budapestis toimunud rändekonverents pakkus Ungari peaministrile Viktor Orbánile taas võimaluse rääkida teemast, mis on toonud talle paljude valijate toetuse. Kuigi paar päeva varem peatas EPP tema partei Fideszi liikmesuse, ei pehmenda see eelseisvate europarlamendi valimiste eel ilmselt madjarite valitsusjuhi retoorikat. Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Scanpix

«Slovakkia koondis võitis mängu – aga vaid vastastikusel kokkuleppel.» Nali Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioonikohtumises naabrilt valusa 0:2 kaotuse saanud Ungari jalgpallikoondise arvel oli vaid üks paljudest sama malli järginud pilgetest, mis läks riigis läinud nädalal lendu.

Pärast seda, kui Euroopa Rahvapartei (EPP) poliitiline assamblee otsustas peatada Ungari võimuerakonna Fideszi liikmesuse, on väljend «vastastikune kokkulepe» muutunud saatjaks, kõneldes igast kaotusest, mida ei soovita tunnistada.

Igal juhul on õhus märke, et eelmisel kolmapäeval toimus Brüsselis midagi äärmiselt kummalist.

Kõigest pool tundi pärast seda, kui EPP juhtkandidaat Euroopa Parlamendi valimistel Manfred Weber teatas, et poliitiline assamblee otsustas peatada ajutiselt Fideszi liikmesuse erakondade ühenduses, istus Ungari peaminister ja Fideszi esimees Viktor Orbán europarlamendi pressiruumis, selgitades, miks oli liikmesuse peatamine tegelikult hoopis kompromiss. «Keegi ei saa meid kõrvaldada või välja visata,» kuulutas ta imestusega sõnavõttu kuulanud rahvusvahelise pressi esindajatele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles