Margus Metsküla: kuuldused Eesti rõivatööstuse surmast on liialdatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Metsküla
Margus Metsküla Foto: Erakogu

Kümned Eesti rõivatööstusettevõtted teenivad kasumit ja otsivad tikutulega uusi õmblejaid. Allhanke kuldaegadest pärinevate firmade häda ei peitu tööjõu hinnas, vaid ajale jalgu jäänud ärimudelis, kirjutab mantlitootja Year juhatuse esimees Margus Metsküla.

Alles jaanuari lõpus palus kohtult pankrotikaitset suur Saksa rõivatööstus, kunagine naistemoe superstaar Gerry Weber; ettevõte annab tööd ligi 7000 inimesele (võrdluseks: Baltika tuhandele). Gerry Weberi pankroti põhjustena nimetavad eksperdid viletsat edenemist e-kaubanduses ning selliste kiirmoekettide nagu H&M ja Inditex (Zara) kasvavat hinnasurvet. Kõlab muret tekitavalt tuttavalt, kui kõneldakse ka Eesti rõivatööstuse probleemidest, kas pole!

Aga Baltika ja Sangari täielik loobumine Eestis õmblemisest on viga nagu ka siinse tööjõu kallinemise süüdistamine ettevõtte probleemides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles