Iraanis hukkus tulvades 19 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulvade tekitatud kahju Shirazi linnas.
Tulvade tekitatud kahju Shirazi linnas. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Tulvaveed on Lõuna-Iraanis nõudnud 19 inimelu ja vigastanud vähemalt sadat elanikku. Kõigile riigi provintsidele on väljastatud tulvahoiatused.

Sotsiaalmeediasse ilmunud videod näitavad Shīrāzi linna tabanud tulvasid, mille mudastes voogudes hukkus suurem osa 19 tulvaohvrist.

Inimesed otsisid pelgupaika lambipostide otsast ja autode katustelt. Sajad hooned said vee tõttu kahjustada.

Tulvad tabasid linna pärsia uusaastapidustuste ajal, mil paljud valitsusasutused olid suletud. Iraani õiguskomisjon alustab uurimist võimude tegevuse osas katastroofile reageerimisel.

Sõjavägi on asunud Aq Qala linnas Golestani provintsis inimesi päästma.
Sõjavägi on asunud Aq Qala linnas Golestani provintsis inimesi päästma. Foto: Mohsen Esmaeilzadeh / AP

Farsi provintsi kuberneri Enayatollah Rahimi sõnul on ujutused praeguseks kontrolli alla saadud ning kõige raskemalt kannatanud aladele on saadetud päästemeeskonnad. Rahimi pani inimestele südamele püsida siseruumides, et vältida võimalikke ohtusid.

Riigi ida- ja põhjaosale on väljastatud paduvihmade osas hoiatus. Tulvahoiatused on väljastatud kõikidele prvintsidele, muuhulgas pealinna piirkonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles