Walesi mees mõrvas jõhkralt vanglast vabanenud lapsetapja (5)

Copy
Ieuan Harley.
Ieuan Harley. Foto: Gwent Police/Twitter

Ieuan Harleyle määrati 24 aasta pikkune vangistus vanglast vabanenud naabri korduva pussitamise, piinamise ja tapmise eest.

23-aastane Harley pussitas Tredegari linnas oma naabrit David Gauti vähemalt 150 korda, kui oli avastanud, et viimane oli vabanenud 32-aasta pikkusest vangistusest 15 kuu vanuse Chi Ming Sheki tapmise eest.

Pärast seda, kui Gaut noahaavadesse suri, eemaldas Harley mehe sõrmeküüned ja pussitas teda veel 26 korda kruvikeerajaga. Gauti vigastused olid nii jubedad, et mehe surnukeha ei esitatud kohtule.

Harley sõbrad 51-aastane David Osborne ja 47-aastane Darran Evesham aitasid tal Gauti surnukeha transportida ja asitõendeid peita. Eveshamile määrati kolme aasta ja kuue kuu pikkune vangistus, Osborne`ile aga kahe aasta ja nelja kuu pikkune vabadusekaotus.

Harley mõisteti süüdi mõrvas ja õigusemõistmise takistamises, Evesham ja Osborne mõisteti süüdi õigusemõistmise takistamises.

Prokurör Ben Douglas-Jonesi sõnul oli Harley rünnanud ka varem mehi, keda pidas lasteahistajateks.

«Harley ründas Cardiffi kesklinnas invaliikuril istunud meest, sest inimesed olid talle öelnud, et tegu oli seksuaalses väärteos kahtlustatava isikuga,» lausus prokurör. «See ei olnud tõsi, kuid ta haaras mehel kõrist ja torkas talle silma, mille järel tuli mees haiglasse toimetada, sest tal tekkis saadud vigastustest silmapõletik.»

Newporti kohtu kohtuniku sõnul oli Gaut kogenud Harley käe läbi tõelisi kannatusi: «Sa panid toime jõhkra ja metsiku mõrva. Teda pussitati korduvalt silmadesse, näkku, pähe ja teistesse kehaosadesse. Sa tahtsid, et ta piinleks, ja see sul enne tema tapmist õnnestus.»

Gauti 78-aastase ema Phyllis Gauti sõnul ei ole Harley millegi poolest parem kui tema poeg, kes oma vanglakaristuse ära kandis ja üritas eluga edasi minna.

Gaut oli hoidnud 1985. aastal oma tüdruksõbra 15 kuu vanust last, kui tappis ta löökide ja põlema süütamisega. Lapsel tuvastati murtud käeluu, kahjustatud maks ja mõra koljus.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles