TMW Maitsed: Kohvielamus veiniklaasist

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trühvli peakokk Silver Teeääre
Trühvli peakokk Silver Teeääre Foto: TMW pressimaterjal

Newyorkliku atmosfääriga Telliskivi tänaval asuv Trühvel laseb end inspireerida Vahemere köögist. Trühvli teeb eriliseks asjaolu, et restoranis asub nende enda kohviröstla ning kohalviibijail võib teinekord õnnestuda ka kogu protsessi lähemalt näha.

Trühvel serveerib oma kohvi veiniklaasist: “Eelkõige on selle eesmärgiks kohv kiiremini maha jahutada, sest soovitud maitsenüansid löövadki välja alles siis, kui temperatuur on natuke langeda jõudnud. Testimiseks, kuidas maitsed ajaga muutuvad, võib kohvi proovida näiteks ühe sõõmu kohe ja seejärel võrdluseks minuti-paari pärast,” kirjeldab peakokk Silver Teeääre.

Trühvlis ongi kohv veidike nagu vein, mida on õige juua pokaalist, tehes klaasiga samu liigutusi, nagu teeks veini juues - eesmärgiks kohvi maitsed ja aroomid paremini esile tuua. Kui küsida, mis on parima kohvi retsept, siis Trühvli sõnul absoluutset parimat ei olegi olemas. Kindlasti on aga hea kohvi aluseks kvaliteetsed oad, asjatundlikud röstijad ning valmistusmeetodile vastav jahvatus.

Trühvel.
Trühvel. Foto: TMW pressimaterjal

Trühvel hindab väga värsket ja kvaliteetset toorainet ning seega proovivad menüüd koostades jälgida ka hooajalisust – suvel näiteks võib meie roogadest leida kindlasti palju värskeid ja värvilisi Eesti marju ning köögivilju. Trühvlisse tullakse ikka ja jälle tagasi, sest sinna on teretulnud kõik – nii  pere vanemad kui pisemad külalised ning muidugi leitakse jooginõu ka kõigile karvastele lemmikutele.

Trühvlis on 25.-31.03 TMW passiomanikele soodustus -15%.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles