Kaitseväe juhataja on visiidil Gruusias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja Martin Herem Gruusias.
Kaitseväe juhataja Martin Herem Gruusias. Foto: Kaitseväe peastaap

Gruusias visiidil viibiv kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem kohtub ametivenna kindralmajor Vladimer Tšatšibaia ja Gruusia kaitseministri Levan Izoriaga.

Esmaspäeval alanud viiepäevase visiidi käigus saab kaitseväe juhataja ülevaate olukorrast Gruusia okupeeritud aladel, Gruusia reserv- ja mobilisatsioonisüsteemist ning 2017. aasta kevadel taastatud ajateenistusest, edastas kaitseväe peastaap. Lisaks on plaanis külastada visiidi jooksul ühisõppust NATO-Gruusia 2019 ning Gruusia erioperatsioonide väljaõppebaasi.

Ka asetab kindralmajor Martin Herem pärja Gruusia langenud kangelaste memoriaalile.

«Me toetame endiselt Gruusia lähenemist NATO-le,» ütles kindralmajor Martin Herem ja lisas, et Gruusia on pikka aega üles näidanud oma suurt pühendumist panustada NATO erinevatesse operatsioonidesse.

Vaatamata vastasseisule Ukraina ja Venemaa vahel, mis on pingestanud olukorda Mustal merel, kus Venemaa on astunud agressiivseid samme Ukraina vastu. «Must meri omab suurt strateegilist tähtsust ja me peame kaasama Gruusia NATO diskussioonidesse, mis puudutavad regiooni turvalisust,» ütles kindralmajor Herem.

2016. aasta märtsis sõlmisid kaitseväe ühendatud õppeasutus (KVÜÕA) ja Gruusia riigikaitseakadeemia vastastikuse mõistmise memorandumi, mis on andnud võimaluse nii Eesti kui Gruusia allohvitseridel käia end vastastikku täiendamas.

Kaitseväe juhataja Martin Herem Gruusias.
Kaitseväe juhataja Martin Herem Gruusias. Foto: Kaitseväe peastaap

Gruusiale pakuvad suurt huvi Eesti allohvitseride väljaõppe süsteemid, eeskätt väljaõppekavasid puudutavad süsteemid, nagu allohvitseride ja ohvitseride väljaõppe sidumine, rotatsiooniplaanid ja karjäärimudelid.

Ka teevad pidevat koostööd Gruusia Rahvuskaart ja Kaitseliit. Gruusia on võtnud arvesse Eesti soovitusi reservistide osas, Eesti eksperdid on aidanud Gruusias luua Rahvuskaardi koolituskeskuse ja koostööd on tehtud ka ohvitseride koolitamisel. Ka on Gruusia ohvitserid osalenud suurõppusel Siil ning Eesti sõdurid käinud Gruusias NATO õppustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles