Urmas Hännile: Koolitarkus tarviline vara

Urmas Hännile
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aborditeemat poliitikasse segada pole kõige mõstlikum mõte.
Aborditeemat poliitikasse segada pole kõige mõstlikum mõte. Foto: Küllike Rooväli

Teeb nukraks, et osa meie haritlaskonnast tunneb küll tähti, ent ei saa kirjutatust aru. Mis aga päris inetu: tekitanud tühjast ­tüli, löövad albid rinna kummi ja nõuavad asja ees, teist taga ­nendelt veel andekspalumist.

Sedasi need asjad ei käi. Et parlamendi laialt tuntud liikme, kuid ka tele-eetris ühe erakonna juhtfiguuri avaldatud seisukoha peale deklareerib öeldust solvatud tohtrite ametiliit: “... väljaütlemised arstide kohta eilses ETV “Esimeses stuudios” on riigikogu liikmele sobimatud ja ta võlgneb naistearstidele vabanduse.”

Kui jutuks väide “... naistearstid, (...), olles osalenud süstemaatiliselt abortide sooritamisel, rikkunud sellega Hip­pokratese vannet, (...) tulevad rääkima meile midagi inim­õigustest” ajab kellelgi harja punaseks, tuleb valeväide uppi lüüa. See kummutada, mitte hakata kaeblema ja kiitlema Eesti suurepärase abortiivsuskordajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles