Kambja valla nimeküsimus pole enam päevakorras (3)

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kambja valla nimevaidlus kestab juba teist aastat.
Kambja valla nimevaidlus kestab juba teist aastat. Foto: Artur Kuus

Haldusreformi järel tekkinud Kambja valla nimeküsimusest on saanud habemega lugu, mis liigitub juba otsapidi halva nalja kategooriasse.

Haldusreformi rakendumisest ehk 2018. aasta algusest on Kambja ühendvalla rahvas ja vallavalitsus soovinud valla nime muuta. Enamik hääletanuist sooviks, et omavalitsus kannaks Ülenurme valla nime.

Paraku on vabariigi valitsus nimevaliku kinnitamise pea aasta edasi lükanud. Riigihalduse minister Janek Mäggi põhjendas otsuse venimist erimeelsusega koalitsioonipartnerite vahel ning tema hinnangul ei jõua seni veel ametis olev valitsus nimeküsimuses konsensusele.

Aivar Alekesejev

FOTO: Sille Annuk

Seda me teame juba ammu, et praegune valitsus enam midagi ei otsusta, Kambja vallavanem Aivar Aleksejev.

Vana uudis

Eelmisel nädalal sai Kambja vallavalitsus sellele ka rahandusministeeriumilt ametliku kinnituse. Regionaalvaldkonna asekantsleri Kaia Sarenti allkirjastatud kirjas seisis, et valitsuskabineti nõupidamist ootavate punktide hulgast arvatakse välja küsimus, mis käsitleb Kambja vallavolikogu taotlust valla nime muutmiseks. «Rahandusministeerium esitab sellest tulenevalt Kambja valla nime muutmise küsimuse otsustamiseks uuele valitsusele,» oli lühikese kirja teine ja ühtlasi ka viimane lause.

Kambja vallavanem Aivar Aleksejev sõnas, et tema jaoks oli tegu mitte midagi ütleva kirjaga. «Seda me teame juba ammu, et praegune valitsus enam midagi ei otsusta,» sõnas ta rahandusministeeriumilt laekunud kirja sisu kommentaariks.

Õiguskantsler toetab

Siiski jäi Aleksejev rahule kirja viimase lausega, mis kinnitas, et rahandusministeerium annab ise uuele valitsusele Kambja nimeküsimuse uuesti lahendada. Kambja vallavalitsusel pole mõttes nimeküsimuse kohta enam midagi lisada. «Ka õiguskantsleri hinnang oli, et me oleme kõik õigesti teinud,» sõnas Aleksejev.

Ta lisas, et ega Kambja vallal jäägi muud üle kui oodata, millal uus valitsus ametisse astub. «Ei tea mina ega ka keegi teine, millal see juhtub,» sõnas Aleksejev muheledes.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles