Lõbusõiduäri Eesti vetel kasvab hoogsalt

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sunlines’i juhi Herkki Haldre sõnul on raske Eesti oludes purjelaevaga kliente sõidutades ots otsaga kokku tulla. FOTO: Tairo Lutter
Sunlines’i juhi Herkki Haldre sõnul on raske Eesti oludes purjelaevaga kliente sõidutades ots otsaga kokku tulla. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Jõe- ja rannasõidulaevad viivad igal hooajal Eesti vetele lõbusõitu nautima kümneid tuhandeid reisijaid ning kuigi mõni reeder korraldab laevareise elustiiliärina, teenib aina enam omanikke sellega põhisissetuleku.

Sisevete ja rannasõidu reisilaevad pakuvad Eestis peamiselt kaht liiki teenuseid. Üksikpileteid müüakse kindlatel kellaaegadel väljuvatele reisidele näiteks Naissaarele, Pärnu jõe kruiisile või Piirissaarele. Tunnihinna alusel saab laevu rentida tellimusreisiks või üritusteks. Reisijatele pakutakse sööki-jooki, suveniire ja meelelahutust. Ühtki päris uut reisilaeva Eesti rannalähedasse lõbusõidulaevastikku soetatud ei ole, kuid korralikke kasutatud laevu ja renoveeritud ajaloolisi veesõidukeid on lisandunud igal hooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles