Peaminister May kaotas kontrolli (3)

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leiboristist opositsiooniliider Jeremy Corbyn vastab Suurbritannia konservatiivist peaministri Theresa May parlamendi alamkojas tehtud avaldusele.
Leiboristist opositsiooniliider Jeremy Corbyn vastab Suurbritannia konservatiivist peaministri Theresa May parlamendi alamkojas tehtud avaldusele. Foto: Uk Parliamentary Recording Unit/EPA/Scanpix

Theresa May on pidanud viimaste kuude jooksul kannatama mitut vastuhakku ja häbistust, kuid esmaspäeva õhtul tabas teda löök, mis võis panna punkti tema ametiajale Suurbritannia valitsusjuhina – ta kaotas parlamendile kontrolli Brexiti üle.

Briti parlamendi alamkoja liikmed hääletasid esmaspäeval endale suuremate volituste andmise poolt Brexiti küsimuses. Pretsedenditu otsusega saab parlament võimaluse korraldada lahenduse leidmiseks rea soovituslikke hääletusi. Valitsus nimetas sammu ohtlikuks.

Briti Brexiti-meelse tabloidi The Sun esikülgi ehtis eile pealkiri, milles öeldi, et May kaotas Brexiti protsessi üle kontrolli häbistava kaotusega. Briti päevaleht The Times aga teatas, et tooride (Briti konservatiivide – toim) mäss häbistas peaministrit ja valitsus valmistub erakorralisteks valimisteks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles