Kontaveit: olin kuidagi eriti närviline, kuigi mängu tähtsusele ei mõelnud (5)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit - esimest korda maailma 15 parema hulgas ja nii tugeva turniiri poolfinaalis. Vähemalt.
Anett Kontaveit - esimest korda maailma 15 parema hulgas ja nii tugeva turniiri poolfinaalis. Vähemalt. Foto: JULIAN FINNEY / AFP

Miami tenniseturniiril poolfinaali jõudnud Eesti esitennisist Anett Kontaveit tundis Taiwani esindaja Su-Wei Hsiehi üle saadud dramaatilisest võidust siirast rõõmu, kuid maailma edetabelis 15 parema sekka murdmisest lubas mõtlema hakata alles siis, kui kõik mängud mängitud.

«Väga üles-alla, vigaderohke ja kuidagi eriti närviline mäng. Alles paaris viimases geimis leidsin vabama ja parema oleku. Aga muidugi olen superrahul, et suutsin lõpuni vastu pidada ja esimest korda nii suurel turniiril poolfinaali jõuda,» võttis Kontaveit mängu ja emotsioonid Eesti ajakirjanikega vesteldes kokku.

Kas närvilisuse tingis kohtumise kaal ning võimalus tõusta Eesti tenniseajaloo kõrgeimale kohale maailma edetabelis, ei osanud Kontaveit täpselt ütelda. «Ma tõesti ei tea… Teadlikult ma sellele ei mõelnud. Aga võib-olla alateadvuses oli kuskil sees. Raske öelda, miks see oli.»

Et ta tõuseb uuel nädalal WTA pingerivi vähemalt 14. või 15. naiseks, sellest püüdis Kontaveit (seni kõrgeim koht praegune 19.) esialgu mitte erutuda. «Seni pole ma sellele väga palju mõtelnud. Kui turniir saab läbi, eks siis saan uhke olla,» lausus Kontaveit.

Küll tunnistas ta konkreetselt, et treener Nigel Searsi toetussõnad aitasid teda murdehetkedel kõvasti.

«Ta on mind tõesti väga palju aidanud. Ta on treenerina nõudlik, aga mängude ajal toetav. Kui ta väljakule tuleb, mõjub ta mulle alati rahustavalt ja positiivselt. Olen sageli tundnud, et kui olen raskustes ja mäng ei suju, aitavad tema sõnad mul edasi pingutada ja uskuda,» kirjeldas Kontaveit klappi inglasest juhendajaga. «Aga meie koostöö pole põrmugi selline, et ta muudkui kiidab ja ütleb kõige peale «väga super». Kui ma ei tee midagi sellist, mida ta nõuab, siis loomulikult ütleb.»

Otsustava seti kohta, kus ta jäi 0:4 kaotusseisu ja mille suutis lõpuks 7:5 enda kasuks käänata, lausus Kontaveit: «Hsiehil oli seal vist igas geimis geimpall. Kõndisin noateral, võinuks vabalt ka 1:6 kaotada. Tähtis oli, et proovisin täiega võidelda ja teha kõik, et mul oleks võimalus. Õnnestus.»

Kontaveit kohtub suurturniiri poolfinaalis 22-aastase austraallanna Ashleigh Bartyga (WTA 11.), kes võitis veerandfinaalis tšehhitar Petra Kvitova pikale veninud mängus 7:6, 3:6, 6:2.  

Kontaveit ütles peale oma mängu, kui poolfinaali vastane polnud veel selgunud: «Olen küll Kvitovat kaks korda võitnud, aga pidanud ise selleks ülihead tennist mängima. Ma ei oska öelda, kumba vastaseks soovin, aga tean, et mõlemaga tuleb kindlasti raske heitlus. Kuid tunnen, et olen füüsiliselt küllalt värske ja poolfinaaliks valmis.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles