El Chapo kaitsjad nõuavad uut kohtuprotsessi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El Chapo.
El Chapo. Foto: El Universal / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Narkoparun Joaquín Guzmáni ehk El Chapo kaitsjad nõuavad kurjategijale uut kohtuprotsessi, sest nende sõnul mõjutas meediakajastus vandekohtu otsust.

El Chapo kaitsjate sõnul ei järginud vandekohtunikud neile antud instruktsioone, mille kohaselt poleks nad tohtinud pöörata tähelepanu protsessiga kaasnevale meediatormile. Kohus mõistis narkoparuni süüdi ning juunis tehakse ametlikult teatavaks tema karistus, milleks saab olema eluaegne vangistus.

Kaitsjad palusid piirkonnakohtunik Brian Coganil uurida Vice Newsi poolt avaldatud lugu, mille kohaselt lugesid vähemalt viis vandekohtunikku kolm kuud kestnud protsessi ajal kohtumõistmise kohta kirjutatud artikleid ning jälgisid sellega seotud uudiseid Twitteri vahendusel.

El Chapo esindajate sõnul ei toimunud vandekohtunike vale käitumise tõttu ausat kohtumõistmist.

Kaitsjad väidavad, et vandekohtunikud valetasid kohtunikule, kui viimane küsis nende käest kohtuprotsessiga seotud uudiste jälgimise kohta. Advokaat Eduardo Balarezo väitis e-kirjas: «Ootame tema süütuse tõestamist uuel protsessil vandekohtunike ees, kes oma vandest kinni peavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles