Viinis peeti kinni Saksamaal ronge rünnata püüdnud iraaklane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ICE kiirrong Nürnbergi raudteejaamas.
ICE kiirrong Nürnbergi raudteejaamas. Foto: Marius Schwarz / Caro / Scanpix

Saksa ja Austria võimud teatasid täna, et Viinis peeti kinni 42-aastane iraaklasest mees, keda kahtlustatakse katses korraldada rünnakuid raudteelõikudel Saksamaa Baieri liidumaal ning Berliinis. Prokuratuuri väitel toetab mees äärmusrühmitust ISIS.

Viini prokuröri sõnul kahtlustatakse meest terrorirünnakute korraldamise katses Saksamaal mullu oktoobris ja detsembris. Rünnakud ebaõnnestusid väidetavalt tehnilistel põhjustel.

«Kuriteopaikade lähistelt leitud kirjutised araabia keeles ning ISISe lipp on aluseks terroriteo kahtlusele,» teatasid täna Austria ja Saksa võimud.

Kahtlusalune on tegusid tunnistanud, kuid eitab nende seotust terrorismiga.

Kahtlustuse kohaselt vedas iraaklane kahel puhul pingul terastraadi üle rööbaste, kus liiguvad kiirrongid.

Mullu 7. oktoobril oli terastraat kinnitatud elektripostide vahel kiirrongi teele Nürnbergi ja Müncheni vahel Allersbergi juures. Lisaks olid rööbastele kinnitatud metalldetailid, mida oli tugevdatud puust kiiludega, et juhtida rongi rööbastelt välja, teatas prokuratuur.

Raudteel liikunud kiirrong sõitis takistustest üle, kuid sai vaid kergemaid kahjustusi.

Berliini politsei teatas sarnasest rünnakust raudteelõigul Karlshorsti linnaosas 24. ja 25. detsembril. Sea sai kahjustada elektriliin.

Mõlemalt sündmuskohalt leiti araabiakeelseid kirjutisi ning ISISe lipp.

Mees peeti Viinis kinni juba esmaspäeval, praegu kuulavad teda Austrias üle Saksa uurijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles