Pildid ja video: prints Charles ja hertsoginna Camilla tuuritasid Havannas 66-aastase autoga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti Walesi prints Charles ja ta abikaasa, Cornwalli hertsoginna Camilla on visiidil Kuubas, olles esimesed Briti kuningliku pere liikmed, kes on selles sotsialistlikus riigis külas. 

Kuubal on üsna palju vanu autosid, Cadillacid, Chevrole’d ja Dodges’id, mis pärinevad Fidel Castro revolutsioonieelsest ajast, 1950. aastatest, ja mis on nende omanike poolt töökorras hoitud, teatab telegraph.co.uk.

Havannas John Lennoni pargis leidis 26. märtsil aset klassikaliste autode sündmus, millel osalesid ka Charles ja Camilla. Nad sõitsid läbi Havanna sündmuspaika 66-aastase renoveeritud MG sportautoga.

Briti prints Charles ja hertsoginna Camilla sõitsid Havannas vana sportautoga
Briti prints Charles ja hertsoginna Camilla sõitsid Havannas vana sportautoga Foto: Reuters/ScanPix

MG Car Company Limited on Briti autofirma, mis alustas sportautode tootmist 1924. aastal.

Ajakirjanike sõnul oli see üsna ebatavaline vaatepilt, kui 70-aastane prints ja ta 71-aastane naine järsku sellise autoga välja ilmusid.

«Tegemist on maailma ühe ilusama autoga. Sellele on väga võimas gaasipedaal, pidin olema ettevaatlik ja jälgima, et ma vale pedaali ei vajutaks,» sõnas Charles ajakirjanikele.

Camilla sõnas, et ta mäletab oma lapsepõlvest selliseid autosid ning nende järgi ta saab aru, et on juba üsna eakas.

Briti siniverelisi võõrustas sellel sündmusel Kuuba klassikaliste sõidukite ühenduse juht Lazaro William Gonzalez Ruiz, kelle lemmikuteks on mootorratad.

Charles ja Camilla sõitsid autoga, mis varem kuulus Kuubal resideerunud briti suursaadikule Stanley Fordhamile. See auto ehitati 1953. aastal ja suursaadik hakkas seda kasutama 1957. aastal, kaks aastat enne Kuubal toimunud revolutsiooni.

Briti prints Charles ja hertsoginna Camilla sõitsid Havannas vana sportautoga
Briti prints Charles ja hertsoginna Camilla sõitsid Havannas vana sportautoga Foto: Reuters/ScanPix

Selle auto leidis kaheksa aastat tagasi vanast garaažist restorani pidav 47-aastane Eduardo Bermudez, kes lasi selle renoveerida. Tal kulus selleks 50 000 dollarit (44 000 eurot).

Havannas asuv Briti saatkond küsis Bermudezilt selle masina prints Charlesi jaoks laenuks.

Prints Charles on vanade autode entusiast, kellele kuulub Aston Martin DB5 Volante, mille kuninganna Elizabeth II kinkis talle ta 21. sünnipäevaks.

Charlesi poeg, prints William ja ta naine. Cambridge’i hertsoginna Catherine sõitsid selle autoga oma pulmapäeval, 29. aprillil 2011.

Havannas avati John Lennoni park märtsis 2013 ja selles riigis on biitlite muusika seni väga populaarne. Ka vanade autode sündmusel astusid üles ansambli The Beatles lugusid esitavad ansamblid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles