TMW Maitsed: Kes küpsetab Põhja-Tallinna parimaid ekleere? (1)

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bekker asub Põhja-Tallinnas
Bekker asub Põhja-Tallinnas Foto: TMW pressimaterjal

Kaks ja pool aastat tagasi hakkas Põhja-Tallinna õhus hõljuma magusat lõhna, sest oma uksed oli avanud Bekker, mille pagarid asusid suure rõõmuga küpsetama pidulaudadele kooki, torti ja kringlit.   

„Meile tundus, et pagaritooted on igal pool ühed ja samad ning tihtipeale on tegu külmutatud valmistoodetega. Kondiitritooted on jälle nii magusad, et muid maitseid pole üldse tunda või vastupidi, need on väga intensiivselt kunstliku maitsega. Meie jaoks on ülioluline, et tooraine oleks naturaalne ja teeme võimalikult palju ise. Sidrunimahla pigistame välja sidrunist, mustika- või vaarikapüree teeme samuti ise, kasutades selleks külmutatud marju. Margariini ja vahukreemi meie köögist ei leia, kasutame võid ja vahukoort ning ökomune,“ kirjeldab Bekkeri eestvedaja Katri Sander. 

Pirukataigna tegemisel kasutavad nad Lõuna-Eestis kasvatatud ja jahvatatud mahejahu, mis on märksa toitainerikkam kui suurtööstuses toodetud valge peen nisujahu. Tänapäeval toituvad inimesed aga märksa teadlikumalt ja nisutooteid välditakse üha enam. „Bekker on algusest peale küpsetanud magusat krõbeda koorikuga pikka saia, kuid kliendid küsivad hoopis tumedat leida ja sepikut,“ räägib Sander.

Foto: TMW pressimaterjal

Bekker aga hoolib oma klientide tervisest, arvestab nende soovidega ja töötab pidevalt alternatiivsete valikute tootearendusega. Nii saavad nisujahu vältijad muretult maiustada ja valida vaarikatega šokolaadibrownie, sidruni ja rosmariiniga polentakoogi, mustsõstarde või vaarikatega beseetordi ja seesamiküpsiste vahel. Ka rukkileiba valmistavad nad nisujahuvabalt. Rõõmustada võivad ka veganid, keda ootavad Bekkeris mango ja mustikakook.

Bekker tunnistab, et järgmisena tuleb tõsiselt tegeleda ka suhkruvabade toodete arendamisega. See on pikaajaline protsess, kuna pagariäri jaoks on oluline, et kook ei kaotaks maitses sellepärast, et üks tavapärane koostisosa välja vahetatakse. See nõuab mitmeid katsetusi. Tasub minna ka nende ekleere maitsma, sest kuuldu kohaselt löövad need linna peal laineid.

Festivali raames ootab Bekkeris -10% soodustus kõiki TMW passiomanikke.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles