Fotod: Pärnus algas uudse lahendusega ülekäiguradade ehitus (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hankekonkursi võitnud TREV-2 Grupp alustas Pärnus seitsme ülekäiguraja ümberehitamist, rajades neile uudse väljanägemisega ohutussaared, valgustuse ja plinkivad liiklusmärgid.

Uudsete sebrade ehitus käib juba Riia maanteel ja Mai tänaval. Lepingu kohaselt peavad kõik seitse ülekäigukohta valmima mai lõpuks, kuid TREV-2 Grupi Pärnu üksuse juhi Andres Kogeri sõnutsi loodetakse töödega lõpetada varem.

Uuenduskuuri saavatele ülekäiguradadele ehitatakse tee keskele kahe meetri laiune ohutussaar, millele paigaldatakse sebrale astuvast jalakäijast vilkumisega märku andvad liiklusmärgid, nagu juba paar aasta on Mai kooli juures.

Kogeri sõnade kohaselt ehitatakse ohutussaared eksperimendi korras kollastest tänavakividest. “Seni on need ehitatud punastest kividest, mis paraku ei jää musta värvi asfaldi taustal hästi silma. Proovime, kas kollased kivid annavad parema efekti,” ütles ta.

Praegu käib sebrade uuendamine Riia maantee ja Kännu tänava ning Riia maatee ja Saare tänava ristmikul ja Mai 28 ees Koidula gümnaasiumi bussipeatuse juures.

Ülekäigurajad renoveeritakse veel Riia maantee ja Liiva tänava, Riia maantee ja Kastani tänava ristmiku teeületuskohal, Pika ja Pühavaimu tänava ristis ning Ülejõel Jannseni ja Havi tänava ristmikul.

Ettevõtmine läheb maksma 116 472 eurot. Ülekäiguradade ohutumaks muutmist toetab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, raha tuleb nii riigi- kui linnaeelarvest.

Termokaamera ja LED-tuledega vilkuva hoiatussüsteemiga liiklusmärke hakkas katsetama osaühing Safelight tunamullu. Ohutusabi tööpõhimõte on lihtne: sebra kohale paigaldatud termokaamera tuvastab teeületaja ja paneb autojuhtide tähelepanu äratamiseks ülekäiguraja juures liiklusmärkidel plinkima kollased LED-tulede ribad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles