Video: valge naine elas 70 aastat teadmisega, et ta on afroameeriklane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verda Byrd
Verda Byrd Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameerika Ühendriikides Texases Converse’is elav naine arvas 70 aastat, et ta on afroameeriklane, kuid siis ilmnes, et hoopis valgenahaline.

Verda Byrd sai 2013. aastal teada, et ta on adopteeritud ja ta asus otsima oma bioloogilisi vanemaid, saades teada, et nad olid valged, kirjutab dailymail.co.uk.

Byrd leidis dokumendid, mille kohaselt sündis ta kümnelapselisse perre ja ta anti lapsendamiseks.

Tüdruku adopteeris Kansases Newtonis elanud heal järjel afroameeriklastest paar, Ray ja Edwinna Wagner ning selle tõttu arvas praegu 75-aastane naine aastakümneid, et ka tema on afroameeriklane. Uued vanemad andsid talle nimeks Verda Ann Wagner ja ta kasvas üles nende ainsa lapsena.

Byrdi sõnul peeti teda heledanahaliseks afroameeriklaseks ja mitte keegi ei kahtlustanud, et ta võib olla valge, kuna tal olid tumedad lokkis juuksed ja lai nina. 

Verda Byrd nooremas eas
Verda Byrd nooremas eas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Lapsendamisdokumentide kohaselt sündis Jeanette Beagle 1942. aasta septembris perre, kus oli kokku kümme last. Pereisa Earle Beagle lahkus pere juurest 1943. aastal ja ema Daisy Beagle sai õnnetuses raskelt vigastada.  Sotsiaaltöötajad võtsid lapsed enda hoole alla ja ema nõusolekul anti nad lapsendamiseks.

«Minu adoptiivema Edwinna Wagner ei paljastanud mulle lapsepõlves, et olen adopteeritud, et ta tegi seda alles oma elu lõpul, 2013. aastal. Otsisin infot oma pärisvanemate kohta ja ma ei uskunud, mida nägin fotol, nad mõlemad olid täiesti valgenahalised,» sõnas ameeriklanna.

Byrd on olnud kaks korda abielus ja tal on tütar. Ta kirjutas oma avastusest, et on valgenahaline, elulooraamatu «Seventy Years of Blackness» (70 aastat tumedust).

Ta otsis üles oma elusolevad sugulased, kellega ta suhtleb tihedalt. 

Verda Byrd
Verda Byrd Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles