Tartu gümnasist pani ligi 21 000 osalejaga võistluse kinni

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Poska gümnasist Ere Kama saab suvel tänu võistluse võitmisele minna Torontosse keelekursusele, mida ta juba elevusega ootab.
Jaan Poska gümnasist Ere Kama saab suvel tänu võistluse võitmisele minna Torontosse keelekursusele, mida ta juba elevusega ootab. Foto: Sille Annuk

Möödunud novembri lõpus toimus terves Euroopas võistlus «Best in English», kus inglise keeles võttis mõõtu 21 100 Euroopa gümnasisti, kelle emakeel pole inglise keel. 26. märtsil käisid võistluse korraldajad Jindrich Josifek ja Andrea Josífková Tšehhist aga Jaan Poska gümnaasiumis Tartus, et suruda kätt võistluse võitjal Ere Kamal.

Kama tuli mullu Poska gümnaasiumisse õppima Valgamaalt Lüllemäe põhikoolist. «Ma natuke ikka muretsesin, kas mu keeletase on linnakooli jaoks ka piisavalt hea,» sõnas Kama. Kui ta aga inglise keele võistlusel esikoha välja teenis, sai keeleoskus kinnitust. «Olin võidust nii üllatunud, et muutusin hästi vaikseks ja kuna olin esikoha teadasaamise hetkel tantsutrennis, rääkisin sellest esimesena just trennikaaslastele,» kirjeldas Kama. Auhinnaks saab ta suvel minna keelekursusele kõigepealt Torontosse ja siis Prahasse.

Kama ei oska enda sõnul mingisugust konkreetset hetke, mil ta alustas inglise keele õppimist, oma elust välja tuua. «Ma arvan, et hakkasin keelt esimesena õppima ingliskeelsetest filmidest. Nüüd vaatan filme, loen raamatuid ja uudiseid samuti võrdlemisi palju inglise keeles,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles