Läti teenis juurde ajaloolised neli olümpiakulda

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti neljabobi Sotši taliolümpiamängudel.
Läti neljabobi Sotši taliolümpiamängudel. Foto: Vitaliy Belousov / RIA Novosti

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) andis teada, et 2014. aastal peetud Sotši taliolümpiamängudel antidopingureeglite rikkumise tõttu diskvalifitseeritud Venemaa neljabobi jääb ametlikult kuldmedalitest ilma ehk kõigi aegade esimesed taliolümpia kuldmedalid kuuluvad nüüd Läti nelibobi liikmetele.

Esmalt riputati kuldmedalid kaela Vene nelikule (Aleksei Vojedova, Aleksei Negodailo, Dmitri Trunenkov ja Aleksandr Zubkov), kellest viimane võidutses Sotšis ka kahebobil, ent tunamullu leidis ROKi distsiplinaarkomisjon, et Zubkov rikkus antidopingu reegleid ja peab medalid tagastama.

Nimeliselt tõusevad tagantjärele kullale Läti neliku liikmed koosseisus Oskars Melbardis, Arvis Vilkaste, Daumants Dreiškents ja Janis Strenga. Seejuures teenivad esialgu kahebobiga näidatud soorituse eest viiendana lõpetanud Melbardis ja Dreiškens lisaks endale ka pronksmedali, kuna kaks Vene paari diskvalifitseeriti samuti.

Hõbemedalile tõuseb aga nii kahe- kui ka neljabobis USA esindus, aga kuna neist mõlemas koosseisus võistelnud ameeriklane Steven Holcomb suri 2017. aastal, siis annab ROK hõbemedalid üle tema perekonnale. Olümpiavõit kuulub kahebobis nüüdse ümberjagamise tõttu Šveitsi paarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles