Kontaveidi õpetlik ja õnnelik närvide mäng mitmes vaatuses

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigel Sears jagab õpetussõnu, Anett Kontaveit kuulab. Raske oli, aga üheskoos saadi hiilgavalt hakkama.
Nigel Sears jagab õpetussõnu, Anett Kontaveit kuulab. Raske oli, aga üheskoos saadi hiilgavalt hakkama. Foto: JULIAN FINNEY / AFP

Anett Kontaveit tegi Miami turniiril Eesti tenniseajalugu, murdes nii tugeval jõuproovil poolfinaali ja kerkides maailma edetabelis vähemalt 14. kohale. Need on kiretud – ehkki äärmiselt rõõmustavad – faktid. Kuid viis, kuidas Kontaveit Taiwani esindaja Su-Wei Hsiehi 3:6, 6:2, 7:5 alistas, sobib väärt peatükina igasse (spordi)psühholoogia õpikusse.

Avasett, Kontaveit 1:4 kaotusseisus. Treener Nigel Sears talle: «Hinga. Võta endale aega. Ole rahulik. Sa oled mänginud sel nädalal suurepäraselt. See on suur mäng mõlemale. Sul tuleb võimalus ka täna. Aga sa pead olema kannatlik. Praegu uitavad su mõtted ringi.»

Teine sett, Kontaveit 3:6, 1:2 taga. Sears: «Sa oled mängus. Sa võidad, kui mängid nagu eile. Seni oled tegelenud heategevusega. Kuidas sa end tunned, on natuke parem?» Kontaveit: «Ma ei tea… Natuke. Aga ma ei tea, mis mul viga on.» Sears: «Midagi pole. Võitle!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles