President avab renoveeritud Eesti saatkonna Moskvas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid
Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid Foto: Pressimaterjalid

President Kersti Kaljulaid on 18. aprillil töövisiidil Moskvas, kus ta avab renoveeritud ajaloolise Eesti saatkonnahoone.

«Moskvas on meie riigi ajalooline esimene välisesindus ja täna on see Eesti suurim ja üks olulisemaid kahepoolseid saatkondi. See on meie diplomaatia eesliin,» ütles presidendi välispoliitika nõunik Lauri Kuusing, kelle sõnul ongi visiidi üks eesmärk tunnustada inimesi, kes igapäevaselt välispoliitika eesliinil Eesti huvide ja Eesti kodanike õiguste eest seisavad.

Eesti saatkond Moskvas asub linna ajaloolises keskosas Kremli, Arbati väljaku ja Konservatooriumi vahetus läheduses ning on algusest peale tegutsenud ühes ja samas majas. Eesti määras esimese täievolilise saadiku Moskvasse 1921. aasta veebruaris ning Eesti saatkond oli üks esimesi suursaatkondi enamlikul Venemaal ja selle uues pealinnas. Suursaatkonna renoveerimistööde projekteerimine algas juba 2014. aasta, ehitustöödega alustati 2016. aasta sügisel.

Lauri Kuusingu sõnul on Vene välisministeeriumi presidendi visiidist Moskvasse informeeritud, kuid praeguse seisuga kahepoolseid kohtumisi kokku lepitud ei ole.

Viimati külastas Venemaad president Toomas Hendrik Ilves 2011. aastal, kui käis Peterburi Jaani kiriku taaspühitsemisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles