Venezuela kuulutas elektrikatkestuse tõttu neljapäeva puhkepäevaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrikatkestus
Elektrikatkestus Foto: MATIAS DELACROIX / AFP

Venezuela võimud kuulutasid 28. märtsi järjekordse elektritkatkestuse tõttu puhkepäevaks, president süüdistas elektrikatkestuses terroriste.

Side- ja informatsiooniminister Jorge Rodríguez kinnitas suhtlusvõrgustikus Twitter, et elektrisüsteemi taastamiseks tehakse intensiivset tööd.

Venezuela president Nicolás Maduro süüdistas teisipäeval uues üleriigilises elektrikatkestuses «terroriste», kes olid süüdanud rajatised riigi tähtsaima hüdroelektrijaama kompleksis. 

«Kurjategijad» lõid seejärel hooldustööde ajal rivist välja trafod, kirjutas Maduro Twitteris, lisades, et «riukalike terrorirünnakute» eesmärk on Venezuelat destabiliseerida. 

Rodríguez edastas Twitteris fotod leekides elektritootmisrajatistest. Varem oli Rodríguez öelnud, et katkestuse põhjustas «rünnak laadimis- ja ülekandekeskusele» Guri tammis, kust tuleb 80 protsenti 20 miljoni elanikuga riigi elektrist.

Asepresident Delcy Rodríguez teatas, et esialgu 24 tunniks suletud koolid ja töökohad jäävad suletuks veel sama kaua kolmapäeva õhtuni, et vähendada koormust elektrivõrgule. 

Elektrikatkestus halvas teisipäeval pealinna Caracase ja teised linnad, ühistransport ja veevärk ei töötanud ning generaatoriteta hoonetes - seal hulgas paljudes haiglates - valitses pimedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles