Aprillis avatava Moskva saatkonna renoveerimine maksis 20 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saatkond
Eesti saatkond Foto: Saverkin Alexander / COVI

Aprilli keskpaigas avatava Moskva saatkonna renoveerimise lõplik maksumus oli 20 miljonit eurot ehk kaks miljonit eurot algselt planeeritust vähem.

«Projektiks oli esialgu planeeritud ligi 22 miljonit, kuid välisministeerium tegi osaliselt töid väiksemas mahus ja soodsamalt,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Novembris otsustas valitsus suunata Moskva saatkonnahoone renoveerimisest säästetavad vahendid ehk kokku 2,1 miljonit eurot Ottawa ja Rooma uute saatkonnahoonete kasutuselevõtuks, Riia saatkonnahoone remondiks ning New Delhi saatkonnahoone ja Londoni residentsi korrastamiseks.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles novembris BNS-ile, et töid tehti osaliselt väiksemas mahus ja odavamalt selleks, et lahendada mujal saatkonnavõrgus ehitustehniliselt kriitilisi olukordi.

Renoveeritud Eesti suursaatkonna hoone Moskvas avatakse 18. aprillil, tseremoonial osaleb ka president Kersti Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles