PM Korsikal. Loeb: videoanalüüsist on kasu siis, kui legend kõrval on

Siim Kaasik, Bastia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Hyundai sõitja Sebastien Loeb tegi rallirajal tegusid ajal, mil videoanalüüsil polnud sedavõrd suurt rõhku nagu tänapäeval.

«Teen videoanalüüsi täpselt nii palju kui vaja. Eelmise aastaga võrreldes on siin kaks sama katset. Nende videote vaatamisest on mulle kasu. Kui ma vaatan enda videoid koos legendiga, saan täpselt kurvide nurkadest aru,» ütles Loeb.

Hoopis teine lugu on aga siis, kui Loebil katse läbisõitmise kogemus puudub. «Näiteks Tšiili ralli videod. Võin neid vaadata kümme tundi jutti, aga kui mul pole legendi kõrval, ei ole mul sellest mingit tolku. Seega ma ei hakka seda isegi tegema,» ütles Loeb. Videoanalüüsi teeb Loeb ära enne rallit, ralli ajal ta sellele aega ei kuluta. Unetunde proovib vanameister ka rallide ajal kirja saada kaheksa.

Tänavune Korsika ralli on võrreldes mullusega suurel määral uus ning see tähendas, et legendi koostades tuli teha palju tööd. «Sellise pika ralli jaoks tuleb legendi koostades kõvasti tööd teha, aga saime sellega hakkama,» ütles Loeb.

Rallieelsed testid jätsid Loebile hea mulje, ent Hyundai kiirusest saab ta aimu alles ralli käigus. «Testil tundus auto väga hea, aga ma ei oska öelda, kas ka kiire, kuid tunnetus oli hea. Pidime võrreldes eelmise aastaga mõnda asja muutma, sest mullu polnud auto Korsikal kuigi kiire. Mina testisin esimesena ning proovisin paar muudatust sisse tuua. Üritasin autot muuta rohkem võidusõiduautoks,» ütles Loeb.

Ralli pikima 47 km pikkuse Castagniccia kiiruskatse kohta ütles Loeb, et see tema lemmikute hulka ei kuulu. «Midagi toredat seal pole. Pool teed on kruusal, pool asfaldil – mitte just kõige parem variant. Teised katsed on üldjoones kenad.»

FIA president Jean Todt on tihti kiitnud, et Korsikal on maailma parim asfalt. Kui Loebilt selle kohta kommentaari küsiti, vastas prantslane: «Korsikal on tore ka paadiga sõita. Aga muidugi, siin on ilusad teed. Aga siinsed teed on väga erinevad. On laia ja siledat asfalti, on kitsast ja künklikku asfalti. Siin on natukene kõike.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles