Saksa lasteaiast leiti mürgitatud toitu (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna Berliini lasteaias.
Lõuna Berliini lasteaias. Foto: Caro / Stefan Trappe / Scanpix

Politsei kahtlustab, et keegi pani tahtlikult Leverkuseni lasteaias kastmesse puhastusvahendit ja supi sisse desinfitseerimisvahendit.

Politsei on alustanud juurdlust seoses mürgitatud toidu leidmisega Leverkuseni linna lasteaiast.

Kuigi algselt kahtlustasid lasteaiatöötajad, et eksimus on leidnud aset toitlustaja juures, paljastasid laboritestid, et puhastusvahendid jõudsid laste toidu sisse tõenäoliselt lasteaias.

Mürgitatud toit avastati selle aasta jaanuaris ja veebruaris pärast seda, kui köögitöötaja märkas toidu juures kummalist kemikaalide lõhna. Lastele toitu ei serveeritud ning toit saadeti tagasi toitlustajale.

Väljaande Rheinische Post teatel näitasid laboris tehtud katsed, et piprakaste oli mürgitatud puhastusvahendiga ning supp sisaldas tugevast desinfitseerimisvahendist pärit alkoholi.

Kristliku lasteaia üks juhatajatest Nadja Georgia lausus, et ei oska öelda, kuidas mürgid laste toidu sisse sattusid.

Politsei kahtlustab, et toit võidi mürgitada tahtlikult ja tõenäoliselt tegi seda keegi lasteaiatöötajatest. Laborikatsete tulemused näitavad, et supist leitud puhastusvahend on kasutusel ka lasteaias.

Lasteaia juhataja Hans Höroldti sõnul võetakse nüüdsest toidu tarnimine ja serveerimine äärmiselt range kontrolli alla ning toidunäidiseid saadetakse igapäevaselt laborisse testimiseks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles