Draamateatris esietendub «Nukumaja, osa 2»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibseni «Nukumaja» viimases stseenis lahkunud Nora naaseb pärast 15-aastast pausi koju näidendis «Nukumaja, osa 2».
Ibseni «Nukumaja» viimases stseenis lahkunud Nora naaseb pärast 15-aastast pausi koju näidendis «Nukumaja, osa 2». Foto: Heikki Leis

29. märtsil esietendub Eesti Draamateatri väikses saalis Lucas Hnathi näidend «Nukumaja, osa 2», mille tegevus käivitub hetkest, mil Ibseni «Nukumaja» viimases stseenis lahkunud Nora pärast 15-aastast pausi koju naaseb.

Lavastaja Mehsi Pihla: «Hnath on oma näidendi üles ehitanud dialoogidele. Nora peab järgemööda silmitsi seisma talle ema eest olnud teenijannaga, oma mehega ning oma tütrega. Kui Ibseni «Nukumajas» on kesksel kohal naise roll 19. sajandi ühiskonnas, siis Hnath kasutab Ibseni tegelasi, et uurida kas sellisest pere lagunemisest on üleüldse võimalik võitjana välja tulla ning kuivõrd on tegu puhta isekusega.»

Lucas Hnath, «Nukumaja, osa 2». Lavastaja Mehis Pihla. Kunstnik Kristjan Suits (Tallinna Linnateater). Tõlkinud Triin Tael. Osades Kersti Heinloo, Mari Lill, Jaan Rekkor, Lauli Otsar (külalisena).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles