Christchurchi mošeetulistaja lendas 2018. aastal Tallinna (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mošeetulistaja Brenton Tarrant Istanbuli Atatürki lennujaama turvakaamera salvestisel.
Mošeetulistaja Brenton Tarrant Istanbuli Atatürki lennujaama turvakaamera salvestisel. Foto: AP/Scanpix

Uus-Meremaal Christchurchi kahes mošees 50 inimest tapnud mees reisis 2018. aastal Euroopas ning külastas ka Eestit, kinnitas politsei- ja piirivalveamet (PPA).

28-aastane austraallane Brenton Tarrant, kes tappis kahe nädala eest Christchurchis 50 inimest, viibis 2018. aasta 27. novembrist 4. detsembrini Austrias.

Austriasse saabus Tarrant rongiga Ungarist Budapestist. Austria siseministri andmetel viibis Tarrant eelnevalt kaks nädalat Ungaris, Rumeenias ja Bulgaarias.

Kickli sõnul lahkus Tarrant Viini Schwechati lennuväljalt 4. detsembril Tallinna.

Tarrant võis korduvalt Euroopasse ja Aasiasse reisida, sest Kickli sõnul ei lasunud tal varem mingit kahtlust.

«Me võtame kõiki liikumisi väga tõsiselt,» lausus minister. «Me uurime hetkel selle reisi üksikasju ja tausta väga põhjalikult, et paljastada võimalikke sidemeid.»

2014. aastal käis Tarrant turismigrupiga Põhja-Koreas.

PPA kinnitas neljapäeval Postimehele Tarranti Eestisse saabumist. «Välismeedias avaldatud info vastab tõele, meesterahvas külastas eelmise aasta detsembri alguses Eestit. Sellele saime kinnitust reisijate nimekirjade kaudu ning ta ei ole olnud politsei huviorbiidis,» ütles PPA teabehaldusbüroo juht Ivo Kolk.

Kaitsepolitise pressiesindaja Harrys Puusepp ütles reedel, et kapole on Tarranti Eestis käik tagantjärele teada, kuid midagi täpsemat pole öelda. «Toona ta ei olnud meie piirkonnas julgeolekuasutuste huviorbiidis ning tal polnud reisimise piiranguid,» ütles Puusepp.

 «Saame kinnitada Austria siseministri öeldut, et ta reisis Eestis nagu ka paljudes teistes Euroopa riikides,» lisas kapo pressiesindaja.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles