Vanemuise mäe alla ristmikule tulevad ja ei tule ka foorid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Tuleval aastal läheb remonti Vanemuise tänava lõik Akadeemia ja Ülikooli tänava vahel ning üle Ülikooli tänava asuv Uueturu tänav, kus on parkimiskohad ja taksopeatus. Uueturu tänav kaetakse kivisillutisega.
Tuleval aastal läheb remonti Vanemuise tänava lõik Akadeemia ja Ülikooli tänava vahel ning üle Ülikooli tänava asuv Uueturu tänav, kus on parkimiskohad ja taksopeatus. Uueturu tänav kaetakse kivisillutisega. Foto: Margus Ansu

Aprillis kaevamistöödega algav Vanemuise tänava põhjalik remont jätkub ka tuleval aastal ning kandub üle Ülikooli tänava Uueturu tänavassegi. Pärast tööde lõppu tuleb liiklejatel Vanemuise tänaval arvestada mitme suure muutusega.

Osaühing Tinter-Projekt koostab Tartu linnavalitsuse tellimusel Vanemuise tänava põhiprojekti ning teisipäeval otsustas linnavalitsus saata volikogusse otsuse eelnõu, mille heakskiitmisel saab korraldada Vanemuise ja Uueturu tänava rekonstrueerimise riigihanke.

Vanemuise ja Uueturu tänavate ümberehitustööd on kavandatud 2019. ja 2020. aastasse ning on jagatud kahte järku. «Kõigepealt läheb tänavu töösse Vanemuise tänava lõik Akadeemia ja Vaksali tänavate vahel,» selgitas Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse juhataja Urmas Mets. Ülikooli ja Akadeemia tänavate vahele jääva teise lõigu ning Uueturu tänava rekonstrueerimine on kavandatud järgmisesse aastasse.

Projekti kohaselt rajatakse jalgrattarajad tänava mõlemale poolele, rekonstrueeritakse katendid ja teekoridorid, laiendatakse sademeveekanalisatsiooni ning uuendatakse tänavavalgustus ja elektriliinid, lõiguti asendatakse õhukaablid maakaablitega.

Ülikooli ja Vanemuise tänava ning Pepleri ja Vanemuise tänava ristmikele on ette nähtud foorid. Pärast remonti kehtestatakse kogu Vanemuise tänaval sõidukiiruseks 30 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles