Eestis suri listerioosi tõttu mullu seitse inimest

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Kai Raska ütles, et listerioosi puhul on väga raske kindlaks teha, mis toidust haige bakteri sai. 
Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Kai Raska ütles, et listerioosi puhul on väga raske kindlaks teha, mis toidust haige bakteri sai. Foto: Eero Vabamägi

Märtsi keskpaigas teatas Taani veterinaar- ja toiduamet, et kolm aastat tagasi alanud ja kaks inimelu nõudnud listerioosipuhang sai alguse Eestist imporditud külmsuitsukalast.

Kas süüdi oli Eesti kalamüüja või valed säilitamistingimused, pole veel selge. Tartumaal mullu keegi listerioosi ei haigestunud. Küll aga suri selle haiguse tõttu Eestis eelmisel aastal seitse inimest, kaks pärit Ida-Virumaalt ja viis Tallinnast, ning nendes juhtudes ühtegi toidutootjat süüdistada ei saa.

Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Kai Raska selgitas, et tegemist oli enamikus 70–90-aastaste inimestega, kellel oli ka teisi terviserikkeid, see muutis nad listeeriabakterile vastuvõtlikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles