NATO liikmed pikendasid Stoltenbergi ametiaega veel kahe aasta võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg
NATO peasekretär Jens Stoltenberg Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS

NATO liikmesriigid pikendasid neljapäeval Jens Stoltenbergi ametiaega alliansi peasekretärina veel kahe aasta võrra 2022. aasta septembri lõpuni. 

Endine Norra peaminister sai NATO peasekretäriks 2014. aasta oktoobris ning liitlased olid juba varem pikendanud tema nelja-aastast ametiaega kahe aasta võrra 2020. aasta septembri lõpuni. 

Allianss teatas avalduses, et selle 29 liikmesriiki «avaldasid toetust peasekretäri tööle NATO kohandamiseks ja kaasajastamiseks ning tagamiseks, et see oleks tulevikus ees ootavaks valmis». 

Stoltenberg (60) lubas selle eesmärgi poole püüelda ja säutsus Twitteris: «NATO liitlaste otsus pikendada minu ametiaega peasekretärina 2022. aasta septembrini teeb mulle au». 

Stoltenbergil on tulnud NATO peasekretärina rinda pista agressiivsemaks muutuva Venemaaga ning pärast Krimmi annekteerimist ja Ukraina-Vene sõja puhkemist läbi viia suurimad ümberkorraldused alliansi kollektiivkaitses alates külma sõja lõpust.  

Viimasel kahel aastal on Stoltenberg püüdnud lepitada kaitsekulutuste teemal vaidlevaid liitlasi pärast seda, kui USA presidendi Donald Trumpi jõulised nõudmised Euroopa liitlastele oluliselt tõsta kaitsekulutusi on pingestanud õhkkonda alliansis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles