Ukraina presidendivalimiste küsitlustes juhib tuntud koomik (1)

Copy
Kiievisse üles pandud Julia Tõmosenko ja Volodõmõr Zelenski papist kujud.
Kiievisse üles pandud Julia Tõmosenko ja Volodõmõr Zelenski papist kujud. Foto: Sergei Tšuzavkov / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Koomik Volodõmõr Zelenski hoiab kolm päeva enne Ukraina presidendivalimisi arvamusküsitlustes endiselt esikohta, näitasid eile avaldatud värsked küsitlustulemused.  

Mitu enne pühapäeval peetavat presidendivalimiste esimest vooru avaldatud küsitlust annavad Zelenski toetuseks rohkem kui 25 protsenti, kuigi analüütikute sõnul on valimiste tulemus ennustamatu.  

Zelenski on saanud ukrainlaste seas populaarseks poliitilisest komöödiasarjast «Rahva teener», kus ta kehastab presidenti. Sel nädalal naaseb seriaal kolmandaks hooajaks teleekraanidele. 

Üks küsitlus asetas ametisoleva presidendi Petro Porošenko ja ekspeaminister Julia Tõmošenko võrdse, 17-protsendise toetusega teisele kohale.

Presidendivalimiste teise vooru pääsevad kaks suurima toetusega kandidaati. 

Teine küsitlus näitas aga, et Porošenko on suutnud Tõmošenkost korraliku edumaaga lahti rebida, kuid jääb Zelenskist endiselt kaugele maha. 

Zelenski, kelle baastoetajaskonna moodustavad noored, möönab, et tal puudub valitsemiskogemus. Samas kinnitab ta, et on Ukraina valitsemiseks piisavalt tugev. 

«Mul ei ole kõiki teadmisi, kuid ma õpin seda praegu,» lausus Zelenski varem märtsis usutluses AFP-le. «Ma ei taha paista idioodina.» 

Porošenko on rõhunud valimiskampaanias viimase viie aasta saavutustele ja esitlenud ennast kindla valikuna. Samas ei ole ta suutnud täita oma lubadust korruptsiooni väljajuurimise kohta.

Tõmošenko on keskendunud sotsiaalmajanduslikele küsimustele ja lubanud tõsta elatustaset sõjast ja korruptsioonist väsinud riigis. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles