Huiabella Fantastica: tantsi, naudi elu ja võta mida pakutakse

Tallinn Music Week
Copy
Huiabella Fantastica
Huiabella Fantastica Foto: TMW pressimaterjal

Ansambel Huiabella Fantastica mängib segopunki, mis on pärit kusagilt mujalt. Bänd ärgitab inimesi tantsima ja elu nautima, kui seda aga keelatakse, siis võib võtta telliskivid ning need akendesse lennutada. Kooslus tuleb kuulajate ette täna õhtul kell 20 Sveta baaris üritusel TMW 2019: Rada7.ee spektaakel.

Kuidas teie bänd üldse alguse sai?

Bänd sai alguse juhuste ja hulluste jadast. Mis ei ole lõppenud siiani.

Üldjuhul laulate eesti keeles, kuid teil on ka ingliskeelne laul. Miks te pole ingliskeelsetele lauludele rohkem rõhku pannud?

Tegelikult on meil eesti-ja ingliskeelseid lugusid umbes pooleks ja kui küsimus ümber formuleerida, siis kakskeeles on lood sellepärast, et mõningaid asju on lihtsam öelda väljamaa keeles, mõningaid eesti keeles. Meil on mitte-eestlastest fänne oluliselt rohkem, neil on hea meel vahepeal kuulda midagi, millest nad ka aru saavad. Kuigi neil paistab olevat suhteliselt pohhui, mis keeles me laulame.

Millest on tingitud lugude lühidus?

Mida siin ikka pikalt heietada. Ütled ära, mis öelda on ja ei soiu rohkem.

Astute TMW-l üles esimest korda. Millised on ootused?

TMW vastu ootuseid väga pole, ei oska midagi oodata, sest pole kunagi tsiviilisikuna sinna sattunud vist. Samas on ootused kõrged, väga põnev on mängida kuskil, kuhu me absoluutselt ei sobi.

Kirjeldage palun kõige humoorikamat juhtumit, mis teil kontserdi ajal on ette tulnud?

Meie kontserditel juhtuvad nii humoorikad asjad, et ei teagi, kas nutta või naerda. BJ katsed nii naiste, kui meeste poolt. Politsei poolt lõpetatud kontserdid. Silme ette tuli pooldeliiriumis trussikutes trummar peksmas trumme puruks kuskil Berliini pimedas venues jne. Usual stuff.

Millised on teie viimase aja eredaimad muusikalised elamused?

Viimase aja eredaimad muusikalised elamused on ilmselt Iisraeli tuurist, mis oli meil veebruaris. Soovitatav.

Kui olete tutvunud tänavuse TMW artistidega, siis keda soovite ise näha?

Sooviks kindlasti näha paari nime meiega koos mängivatest bändidest. On kuulda soovitusi. Paraku ükski nimi meelde ei tule peale Eesti omade. Mis on ka head bändid.

Kumb teie puhul olulisem on – tantsimine või telliskivide akendesse loopimine?

Tundub, et mingi arvuti pani küsimused kokku meie mingite vanade intekate alustel. Igatahes - telliskive saab vabalt ka tantsides akendesse loopida. Samba, rumba jne. Tõsiselt rääkides on nii, et tantsi, naudi elu, võta mida pakutakse, anna mida on. Ja kui seda enam teha ei saa, ei lasta, siis viska fakin telliskive raamidesse nii kaua ja palju, kuni lastakse jälle tantsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles