TMW Live: F# feat. Ivi & Laura

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2016. aasta kevadel moodustasid kolm hinnatud Soome džässmuusikut – pianist Hille, bassist Huhtala ja trummar Ketola – ansambli F#, mille debüütesinemine leidis aset sama aasta Pori Jazzil.

F# on 100 protsenti improvisatsioon, spontaanne, loominguline, elus ja meelelahutuslik. Midagi pole ette valmistatud ega planeeritud, kõik on võimalik. F# murrab kõiki džässitavasid, isegi free jazzi omi, kuna kõik on lubatud – ka popi- või reggaekatkend, kui see tavatseb tekkida. See on džäss kõrgemal tasandil. F# andis 2018. aasta aprillis välja oma kiidusõnu pälvinud debüütalbumi «The Wannsee Punk» Finnish Music Quarterly kirjutas oktoobris 2018 nõnda: «Album on nii organiseeritud ja kõlaliselt mitmenäoline, et on kohati raske hoomata seda, et see sündis läbi improvisatsiooni ja lindistati ühe sessiooni jooksul.» – Jan Erik Holmberg. 2017 sügisel Eestis tuuritades alustati koostööd kahe improviseeriva Eesti lauljaga: Ivi Rausi ja Laura Põldvere. Nii Ivi kui Laura kasutavad elektroonikat (nagu ka pianist Hille ja bassist Huhtala), lisades kõlavärve, kihilisust ja eelkõige improviseeritud teksti. Tulemuseks plahvatuslik ja meelelahutuslik impro-šou, mille tulemusena on kuulajad kogu kontserdi vältel paigale naelutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles