PM Korsikal. Tänaku võidujaht nõuab piiride kompamist

Siim Kaasik, Bastia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MM-sarja liider Ott Tänak tegi Korsika ralli avapäeval kiire ja stabiilse sõidu.
MM-sarja liider Ott Tänak tegi Korsika ralli avapäeval kiire ja stabiilse sõidu. Foto: Karli Saul

Ott Tänaku ja Martin Järveoja jaoks oli Korsika ralli avapäev korralik väljakutse, kuid nende istumise all olev Toyota töötas kenasti.

Korsika rallil hakkas asju juhtuma juba avakatsel. MM-sarja liidrina esimesena rajale startinud Tänakule sai osaks korralik ehmatus, kui talle jooksis teele ette lehmakari. Eestlane pidi katsel suurelt kiiruselt peaaegu seisma jääma ning kaotas üksjagu aega.

Järveoja avaldas hiljem, et mehed andsid tiimile korralduse uurida, kas kaotatud aega on võimalik ka tagasi saada. «Andsime tiimile küll ülesande, et nad võrdleksid meie esimest ja teist läbimist ning vaataks, palju me tolle väikese lõigu peal aega kaotasime. Iseenesest on ju lehmad korraldajate tegemata töö ka – ohutus pole tagatud. Ma pole veel tiimipealikega arutanud sellel teemal, aga eks see on mõne sekundi lugu,» ütles Järveoja.

Ka teisena startinud Citroëni sõitja Sébastien Ogier kohtus avakatsel lehmadega. Ta suutis neist küll kõrvale põigata, ent tegi hiljem sõiduvea. «Lehmad mind tegelikult nii palju ei seganudki. Tegin ise sõiduvea ja seejärel spinni,» selgitas prantslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles