Venezuelas leidis aset järjekordne voolukatkestus

Copy
Foto: Guardian - TASS/Barcroft Images

Venezuela pealinnas Caracases ja teistes suuremates linnades katkes reedel taas elektrivool, teatasid kohalikud elanikud sotsiaalmeedias.

Voolukatkestus algas tunnistajate kinnitusel kell 19.10 jättes elektrita pealinna ja mitmed suuremad linnad nagu Maracaibo, Valencia, Maracay ja San Cristobal.

Venezuela oli alles toibumas eelmisest katkestusest, mis halvas riigi mitmeteks päevadeks. Vool on katkenud viimastel nädalatel korduvalt.

Venezuela võimud kuulutasid viimati 28. märtsi järjekordse elektritkatkestuse tõttu puhkepäevaks.

Venezuela president Nicolás Maduro süüdistas teisipäeval uues üleriigilises elektrikatkestuses "terroriste", kes olid süüdanud rajatised riigi tähtsaima hüdroelektrijaama kompleksis. 

"Kurjategijad" lõid seejärel hooldustööde ajal rivist välja trafod, kirjutas Maduro Twitteris, lisades, et "riukalike terrorirünnakute" eesmärk on Venezuelat destabiliseerida. 

Rodríguez edastas Twitteris fotod leekides elektritootmisrajatistest. Varem oli Rodríguez öelnud, et katkestuse põhjustas "rünnak laadimis- ja ülekandekeskusele" Guri tammis, kust tuleb 80 protsenti 20 miljoni elanikuga riigi elektrist.

Asepresident Delcy Rodríguez teatas, et esialgu 24 tunniks suletud koolid ja töökohad jäävad suletuks veel sama kaua kolmapäeva õhtuni, et vähendada koormust elektrivõrgule. 

Elektrikatkestus halvas teisipäeval pealinna Caracase ja teised linnad, ühistransport ja veevärk ei töötanud ning generaatoriteta hoonetes - sealhulgas paljudes haiglates - valitses pimedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles