PM Korsikal. Liidriks tõusnud Tänak: hea, et suudame Evansi tempos püsida

Siim Kaasik, Bastia
Copy

Korsika ralli teise täispika võistluspäeva lõunaseks hoolduspausiks tõusid ralli liidriteks kaks katsevõitu võtnud Ott Tänak ja Martin Järveoja, kelle edu Elfyn Evansi ees on 2,3 sekundit.

Tänak alustas päeva 4,5 sekundilises kaotusseisus, kuid suutis päeva kaks esimest katset võita ning kolmandal kiiruskatsel samuti Evansit edestada, mis aitas eestlasel taas liidriks tõusta. Kolmandal kohal on Thierry Neuville kes kaotab Tänakule hetkel 17,2 sekundit. 

«Tunne on hea, hommikul startisime sama seadistusega, millega eile lõpetasime. Pärast esimest katset muutsime seda natuke ja see tegi auto balanssi paremaks. Auto on nüüd veidi jäigem – usun, et nüüd on seadistus hea ja hoolduspausil me muutuseid tegema ei pea. Olen õnnelik, et oleme Toyota ka kuival asfaldil kiireks saanud,» rääkis Tänak.

«Katsed olid hommikul mõnusad, pikk katse oli teistest erinev, väga keeruline. Olen õnnelik, et sealt nii hea ajaga tulime, piiri peal sõitma hakata on seal keeruline. Raske on sellel viimasel katsel aru saada, kus on pidamist ja kus pole. Eks väga palju juurde panna ei saa järgmisel läbimisel, aga midagi ehk ikka,» arvas Tänak.

Pärastlõunal jätkub võitlus küll Evansiga, aga Tänak ei unusta ära ka taga olevat Neuville'i: «Praegu on liiga vara edu hoida, võitlus käib siiani. Pärastlõunal tuleb kõvasti suruda ja Evansiga tuleb kindlasti kõva lahing. Hetkel olen õnnelik, et suudan ise Evansi tempos olla, mitte vastupidi. Ford on väga hea. Evans üritab leida ilmselt seitsmendat käiku, et olla veelgi kiirem. Me ei saa ära ka unustada ka Neuville'i, tema on samuti võitluses sees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles