Fotod: maailmas kustutati keskkonnakampaania Maa tund raames tunniks tuled (1)

BNS
Copy

Eiffeli torn, Sydney ooperimaja ja ka Ateena iidne Akropol mattusid eile tunniks pimedusse osana üleilmsest kampaaniast, mille eesmärk on suurendada teadlikkust kliimamuutusest ja selle mõjust kaduvatele Maa taime- ja loomaliikidele.

Maa tundi korraldab ühendus Maailma Looduse Fond (WWF) ja üritus toimus tänavu 13. korda. Selle raames panid miljonid inimesed 180 riigis kell 20.30 tunniks oma tuled kustu. Sellega tõmmatakse tähelepanu inimeste energiakasutusele ja vajadusele energiat säästa.

«Meie oleme esimene põlvkond, kes teab, et me hävitame maailma. Me võime olla viimased, kes saavad selle vastu midagi ära teha,» ütles WWF.

«Meil on lahendused olemas. Peame vaid tegema oma hääle kuuldavaks.»

WWFi Austraalia haru juht Dermot O'Gorman ütles uudisteagentuurile AFP, et: «maa tund on jätkuvalt maailma suurim rohujuureliikumine kliimamuutuse vastu tegutsevatele inimestele.» 

O'Gorman lausus, et selle keskmes tegutsevad üksikisikud, kes liituvad sadade miljonite inimestega üle maailma, et näidata, kui kiirelt peab kliimamuutuse asjus tegutsema ja kaitsma oma planeeti. 

Tänavuses kampaanias osalemisest on teatanud kümned maailma firmad. Muu hulgas läks pimedaks Singapuri siluett ning Hongkong kustutab tuled Victoria sadamas.

Teiste pimedusse mattunud kuulsate rajatiste seas on Eiffeli torn Pariisis, Empire State Building New Yorgis, Burj Khalifa Dubais, Akropol Ateenas ning Kreml Moskvas.

Sündmuse eel on tehtud mitu hoiatust Maa taime- ja loomaliikide kehvast seisust.

WWF-i enda raport «Elav planeet» teatas oktoobris, et 1970. aastaga võrreldes on inimtegevuse tagajärjel surnud kõikidest selgroogsetest loomadest 60 protsenti.

Eelmisel aastal liitus korraldajate sõnul Maa tunniga rohkem kui 7000 linna ja asulat 187 riigis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles