Fotod: meeleavaldus «Jah vabadusele, ei valedele!» Tallinna vanalinnas (93)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval algasid Tallinnas ja Tartus meeleavaldused, kus korraldajate sõnul avaldatakse meelt poliitikute vastu, kes ähvardavad piirata meie kõigi vabadusi.

Meeleavaldused toimuvad Tallinna vanalinnas ja Tartus raekoja platsil. «Praegused Keskerakonna, Isamaa ja EKRE koalitsioonikõnelused seavad löögi alla Eesti inimeste põhiõigused. Läbirääkimistel osaleb erakond, kes on saavutanud oma poliitilise edu valeinfoga ühiskonda lõhestades. Näitame, et me ei ole sellega nõus», teatasid korraldajad. Meeleavalduse alguspunkt on Viru väravate ees ning sealt liigutakse Raekoja platsi kaudu Vabaduse väljakule.

Meeleavaldajate seas olid oma loosungiga kaks noormeest, kes väitsid, et Eestis on niigi kõigil võrdsed õigused ning seetõttu on tänane meeleavaldus mõttetu. Politseipatrull kutsus nad korraks kõrvale ning pärast väikest vestlust lubati neil minna.

Meeleavaldusel oli kohal EKRE liige, uude riigikokku kuuluv Jaak Madison, kes ütles, et Eestis on igaühel õigus meelt avaldada. Tänane meeleavaldus olevat tema sõnul siiski meedia poolt üles köetud hüsteeria tagajärg.

Kommentaarid (93)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles