ISIS hukkas Osama bin Bieberiks kutsutud Briti võitleja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe liikmed 2015. aastal.
ISISe liikmed 2015. aastal. Foto: AY-COLLECTION/SIPA / Scanpix

Hüüdnime Osama bin Bieber kandnud Briti võitleja hukati terrorirühmituse ISIS poolt spionaažis kahtlustatuna, kirjutab Sunday Times.

Oma nooruse tõttu Osama bin Bieberi hüüdnime teeninud Mohammed Ismail lahkus Ühendkuningriigist 2014. aastal, et rühmitusega liituda. Ta oli toona 18-aastane. 

Sunday Timesi andmeil hukati Ismail terrorirühmituse poolt ilmselt 2016. aasta lõpus, sest arvati, et ta reetis ISISe värbaja ja propagandisti Nasser Muthana asukoha.

Nasser Muthana (keskel).
Nasser Muthana (keskel). Foto: AL HAYAT MEDIA CENTRE / AFP / Scanpix

Pentagoni nn tapmisnimekirja kuulunud Muthana hukkus Mosulile korraldatud täppisrünnakus ning rühmitus arvas, et tema surma põhjuseks oli just Ismaili tegevus.

Ismail sunniti terroristide poolt kaamera ees vabandama ning väidetavalt filmiti ka tema hukkamist. Timesi allika sõnul tabati Ismail Raqqas 2016. aasta lõpus, mõni kuu pärast Muthana surma. Väidetavalt ei kuulatud Ismaili üle, ta tunnistas oma teod üles ning ta hukati.

ISIS arvas, et Osama bin Bieber hakkas luurajatega läbi vahendaja suhtlema 2015. aasta lõpus või 2016. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles