Mis juhtus? Katari emiir jalutas Araabia Liiga tippkohtumiselt minema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šeik Tamim bin Hamad al-Thani
Šeik Tamim bin Hamad al-Thani Foto: ZOUBEIR SOUISSI / REUTERS / Scanpix

Katari emiir lahkus Tuneesias peetavalt Araabia Liiga tippkohtumiselt ootamatult enne selle ametlikku lõppu, edastas Pärsia lahe äärse riigi meedia.

Šeik Tamim bin Hamad al-Thani lahkus kohtumiselt pärast avatseremoonial osalemist, teatas Katari riiklik uudisteagentuur QNA lahkumise põhjust avaldamata.

Anonüümsust palunud Tuneesia ametnik ütles, et Katari liider lahkus tippkohtumiselt Araabia Liiga peasekretäri Ahmed Aboul Gheiti kõne ajal ja on juba Tuneesiast lahkunud.

Foto: Mohamed Hammi/SIPA/Scanpix

Katar on Pärsia lahe äärsete riikide omavahelise vastasseisu keskmes alates 2017. aasta juunist, kui Saudi Araabia, Araabia Ühendemiraadid, Egiptus ja Bahrein katkestasid riigiga suhted. Nelik süüdistas Dohat islamiäärmuslaste ja Iraani toetamises.

Araabia Liiga Tunise tippkohtumisel arutatakse USA otsust tunnustada Iisraeli suveräänsust vaidlusaluste Golani kõrgendike üle, Iisraeli-Palestiina konflikti, Saudi Araabia ning Iraani vastasseisu ja sõda Jeemenis, teatas Associated Press, mille väitel on päevakorras ka arutelu Süüria liikmesuse taastamise üle. Samas teatas Araabia Liiga nädala aja eest, et Süüria liikmesuse taastamist arutada ei kavatseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles