Edgar Savisaar: võib-olla oleks ka minul aeg kandideerida Brüsselisse (22)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Edgar Savisaar jagas oma mõtteid Euroopa Parlamenti kandideerimisega ning ta eesmärk parlamendis oleks Balti fraktsiooni loomine. 

«Ma olen rääkinud inimestega sellest, et võib-olla oleks ka minul aeg kandiderida Brüsselisse Euroopa Liidu Parlamenti,» sõnas Edgar Savisaar oma videos. 

Ta meenutab aega, kui ta oli Moskva parlamendis ning tollal oli sellest Eestile kasu. «Brüsselis tulevad põnevad ajad, nii nagu omal ajal oli ka Moskvas ja sellest tuleb aru saada,» ütles Savisaar. 

Savisaar rääkis ka sellest, et kui Eesti liitus Euroopa Liiduga, siis ta oli ainus poliitikutest, kes ütles, et: «tuleb mõelda oma enese peaga aga mitte «hurraaga» ja iga asjaga kaasa minna.» 

Edgar Savisaar esitas ka küsimuse, et mida ta Brüsselis teeks. Ta rääkis, et olla üks 700 saadiku hulgast ei aita. Kolmkümmend aastat tagasi, kui tehti Balti kett, siis nüüdseks on ka sellest vähe. «Ma arvan, et läänemeremaade rahvad üldse peaksid tunnetama ennast ühel joonel ja ajama ühist asja, sest Balti meri ja Läänemeri on meid alati hoidnud,» lausus Savisaar ja lisas, et Balti fraktsiooni loomine võiks olla eesmärk, millest alustada. 

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles