Jõhvi kaebas Katri Raigi väidetava laimu levitamise eest kohtusse (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Katri Raik.
Pildil on Katri Raik. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Jõhvi vald kaebas siseminister Katri Raigi väidetavalt valeväidete esitamise eest Harju maakohtusse. 

«Mul on kahju, kuid ametis olev siseminister on läinud liialt hoogu ja ei suuda oma ütlusi enam kontrollida,» sõnas Jõhvi vallavanem Martin Repinski. «Kuna ta on valla kohta avaldanud ebaõigeid väiteid, siis meil ei jäänud muud üle, kui ta nende eest kohtusse kaevata.» 

Mitmed meediaväljaanded jagasid siseministri Facebooki kontol avaldatud postitust «Keskerakond – käed eemale Jõhvi inimestest», kus ta väitis, et «näiteks selle aasta alguses sai vallalt rahalise toetuse MTÜ Jõhvi Noorteparlament». 

See väide ei vasta Repinski sõnul tõele. MTÜ Jõhvi Noorteparlamendi seostamine Jõhvi valla 2019. aasta eelarves ette nähtud toetusega on meelevaldne, sest ühtegi makset ei ole tehtud ja puuduvad ka mistahes alused maksete tegemiseks tulevikus. 

«Mitmed edumeelsed omavalitsused toetavad noortevolikogu tegevust, et siduda noori enam kohaliku eluga. Jõhvi vald eraldas noortevolikogu tegevuskuludeks käesoleval aastal lisaeelarvega 30 000 eurot, millega tahtsime noortevolikogu tegevust aktiveerida juba sellel aastal,» selgitas Repinski. «Kui siseminister peab oma põhitöö kõrvalt vajalikuks asja kommenteerida ja näeb valla tegevuses mingeid muid seoseid, siis soovitaksin tal end asjadega kõigepealt kurssi viia. Praegu tugineb ta oma arvamuses puhtalt kuulujuttudele ja aitab omalt poolt kaasa nende levitamisele.» 

«Kuna Katri Raik on oma väljaütlemistega kompromiteerinud valda, siis meil ei olnud võimalik sellega leppida,» lisas Repinski. «Oma sõnade eest tuleb alati vastutada ja kohus annabki selleks talle nüüd hea võimaluse.» 

Vald nõuab Katri Raigilt kohtu kaudu valeväiteid ümberlükkava postituse avaldamist käesoleva aasta 22. märtsil avaldatud postituse «Keskerakond – käed eemale Jõhvi inimestest» juures. Kui selline kohtuotsus jõustub, peavad ebaõiged väited lükkama valla hinnangul ümber ka meediaväljaanded, kes postituse algsel kujul avaldasid.

Raik: ma ei saa aru, milles mind süüdistatakse

«Ma ei saa aru. Ma arvasin, et see on aprillinali. Ma palusin aru, et nad mulle selle süüdistuse saadaksid,» ütles Raik.

Ta tõdes, et asi on ühes sotsiaalmeedia postituses. «Mina selles tekstis midagi solvavat ei näe. See oli kirjutatud emotsionaalselt, kui Jõhvis oli suur vallandamise laine ja staažikaid töötajaid «sunniti ametist lahkuma». Selline valla juhtimine on arusaamatu, olen ka varem juhtinud tähelepoanu juhtimise stiilile ja on öeldnud, et tahaks arutada. Ma ei tea, et oleksin faktivigu teinud, aga minu jaoks on tegemist väga tõsise süüdistusega,» ütles ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles